Cari Barang Jepun di DAISO@Sg Wang


posted by tikah on ,

6 comments




Yay!!  Ada satu je motif aku nak gi Sg Wang, nak cari kedai DAISO..
Suka kedai nie sebab ade jual barang2 dari Jepun tapi ade jugak barang made in china dan vietnam tapi bawah syarikat DAISO lah.. Aku nak jugak barang made in japan so penat cari yang btol2 ori...
Apa benda yang aku nak cari kat sana? ada 2,
Bento box

Ingat nak cari yang comel2 cam budak2 punyer tapi bukan made in japan.. So nie je yang berkenan kat hati.. Pilih nie sebab design dan dapat chopstick comel..wee~~
Macam nie la yang aku nak tapi tak ade..
Bento box nie sebenarnya bekas yang digunakan untuk isi makanan.. Macam bekal budak2 sekolah tapi ade gaya nak isi makanan dalam nie.. mesti
 3 parts carbohydrates such as rice or pasta, 1 part protein, and 2 parts fruits and vegetables, but without candy, junk food or oily foods.
Bagus betul orang Jepun sebab tu la sihat2 dan cantik2 kulit dorang.. Nanti kalau ade anak, aku nak bagi macam orang jepun lah.. hahaha..

Credit: google images

 ONIGIRI / Rice Ball Maker ~ Triangle
Kalau pakai nie senang la nak buat onigiri segi tiga.. Hari tu buat pakai tangan, cantik je tapi nak gak pakai maker dier... Lagi senang.. Sape yang tak pandai buat, boley la guna nie.. Mesti cun punyer!



bahagian belakang


Ade 2 jenis tapi aku pilih yang nie.. Lagi senang kot..nge~~

Daiso kat sg wang tak la sebesar kat one utama dan pilihan pon tak berapa banyak.. Semua barang kat sini harga rm5.. Kalau ikutkan nafsu, boleh habis duit kat sini je.. Nampak je murah tapi kalau beli banyak, boleh muflis nih.. Lepas ni kalau boleh nak cari bento box kat one utama.. Nak cari yang lagi comel.. peace!


6 comments

  1. puteri_alyo88
  2. tikah
  3. Az_waniey86
  4. tikah
  5. nine
  6. tikah

Leave a Reply