Resepi Korean Egg Roll
Tuesday, December 14, 2010
Nak masak Korean egg roll ni senang je tapi takut nak masak sebab kena gune banyak telur.. takut kena marah dgn mak coz masak bende pelik lagi..huhu.. cam mane pon, nak masak gak tapi gune 3 telur je.. kalau boleh gune la 4. Biar nampak besar sikit..
Bahan- bahan
3 biji telur
1 tbs daun bawang (cincang halus)
1 tbs carrot (cincang halus)
garam
Cara- cara
- Masukkan daun bawang dan carrot ke dalam telur +garam..
- Kalau boleh, guna la non stick pan tak pon kuali leper.
- Panaskan kuali dengan api sederhana dan letak minyak sedikit.
- Tuangkan telur( dalam 1/3). Bila bahagian bawah dah masak sikit(ataupon kalau dah boleh angkat), lipat dalam 1inc. Teruskan lipat.
- Pastikan bahagian atas tak masak sangat (so nanti bila lipat melekat, senang nak potong)
- Bila dah sampai hujung, tuang lagi telur. Pastikan bersambung dgn sebelum nyer.. Gulung lagi dan biarkan sehingga masak. Angkat
- Biarkan sejuk dan potong.