­

Bahan- bahan untuk makanan Jepun dan Korea Ku

Tuesday, June 14, 2011


Gaji sudah dapat, laptop pon sudah ok.. hip hip horayy!!
 Ape lagi, mula la nak beli barang2 pelik..huhu..
Jalan2 kat jusco, ternampak ada cuka untuk sushi.. Ada tanda halal..wee~~
terus rembat.. Soy sauce untuk shashimi pown ade tapi juz tengok je lah.. Habis duet nanti..
Cuka tu nanti boley la aku buat sushi ke, kimbap ke tak pown onigiri..
Mana la tau kot2 guna nie lagi sedap kan..
 Tengok Onigiri orang buat comel2.. Teringin nak try gak..
credit: justhungry


Beli jugak beras nie.. Mahal gila ah.. Kena jimat nie.. 


Benda yang paling aku suka time jalan2 kat jusco.. Da lama cari benda nie sebab selalu tengok drama korea minum sup sayur... Benda nie la diorang guna.. baik untuk kesihatan..

credit: mykoreankitchen

Nama soup nie miyeok guk. Dibuat menggunakan dried seaweed..
Cara nak buat simple je tapi tak cuba2 lagi.. Tak de masa..huhu..
Tak tau la sedap ke tak. Tapi nak try gak.. 

Terima kasih sudi baca!^o^




You Might Also Like