Bahan- bahan untuk makanan Jepun dan Korea Ku

Tuesday, June 14, 2011


Gaji sudah dapat, laptop pon sudah ok.. hip hip horayy!!
 Ape lagi, mula la nak beli barang2 pelik..huhu..
Jalan2 kat jusco, ternampak ada cuka untuk sushi.. Ada tanda halal..wee~~
terus rembat.. Soy sauce untuk shashimi pown ade tapi juz tengok je lah.. Habis duet nanti..
Cuka tu nanti boley la aku buat sushi ke, kimbap ke tak pown onigiri..
Mana la tau kot2 guna nie lagi sedap kan..
 Tengok Onigiri orang buat comel2.. Teringin nak try gak..
credit: justhungry


Beli jugak beras nie.. Mahal gila ah.. Kena jimat nie.. 


Benda yang paling aku suka time jalan2 kat jusco.. Da lama cari benda nie sebab selalu tengok drama korea minum sup sayur... Benda nie la diorang guna.. baik untuk kesihatan..

credit: mykoreankitchen

Nama soup nie miyeok guk. Dibuat menggunakan dried seaweed..
Cara nak buat simple je tapi tak cuba2 lagi.. Tak de masa..huhu..
Tak tau la sedap ke tak. Tapi nak try gak.. 

Terima kasih sudi baca!^o^




You Might Also Like

9 comments

  1. x amek wasabi skali ke awk?? pedas menyengat sampai ke pangkal idong.. :D

    ReplyDelete
  2. wasabi nak beli time nak kenakan orang je..ahaha XD

    ReplyDelete
  3. beras tu bape ringgit?

    ReplyDelete
  4. ermm.. tak igt la sebab dah lama beli.huhu

    ReplyDelete
  5. salam.. beli kat jusco mana ek/

    ReplyDelete
  6. jusco dekat wangsa maju ^^

    ReplyDelete
  7. beras calrose utk buat sushi tu mmg mahal harga myr9.90 per kg, kat jb ni ada 1 kedai yg mmg jual barang2 utk buat masakan korea, tp tu la x paham apa tulisa kat label, tnya dgn owner dia (yg mmg korean) mcm x reti ckp english, tp dia ckp can for muslim, hmmm mcm tak yakin je...

    ReplyDelete
  8. Azura MZaki (Azura SihatCantikFebruary 28, 2016 at 12:16 PM

    Kat jusco je ke ade jual barang2 ni? Teringin nk buat sushi n onigiri. Tak sabar nak tunggu aeon shah alam buka

    ReplyDelete

Recent Comments